Λαμπρός ο εορτασμός του «Αγίου των θαλασσών» στο Πλωμάρι (ΦΩΤΟ)

αναρτήθηκε στις 24 Δεκ 2019, 7:55 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 24 Δεκ 2019, 7:55 π.μ. ]


αναρτήθηκε στις 7 Δεκ 2019, 1:56 μ.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 7 Δεκ 2019, 4:36 μ.μ. ]

 


Φωτ: Μανώλης Λαγουτάρης – Φλασάκι

Τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας τον Θαυματουργόν πανηγύρισε το Πλωμάρι στον εορτάζοντα ιστορικό και κατανυκτικό καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019 ετελέσθη Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος . Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο θεολόγος και διευθυντής της βιβλιοθήκης της Ι.Σ.Ε.Ε κ.Εμμανουήλ Μελινός, αναφερόμενος στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ήτοι Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του πανοσ. Αρχιμανδρίτη και πρωτοσυγκέλου Ιακώβου Καραμούζη πλαισιωμένου από τον ιερό Κλήρο της πόλεως και της ιεράς Μητροπόλεως. Πλήθους πιστών από το Πλωμάρι αλλά και από τα γύρο χωριά , την Αγιάσο , την Γέρα την Μυτιλήνη κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο του Πλωμαρίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Πλωμαρίου , ακολούθησε η Δοξολογία για την ναυμαχία της ΄Ελλης και Λήμνου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διοικητής του ναυτικού κλιμακίου Λέσβου ,στην συνέχεια με συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας της 98 ΑΔΤΕ και του ναυτικού αγήματος και των παιδιών με τις παραδοσιακές στολές του συλλόγου Ακρίτες του Αιγαίου , πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των Ιερών Λειψάνων στο λιμάνι και στην πλατεία του Πλωμαρίου με την συμμετοχή και την παρουσία πλήθος πιστών και όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου . Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί και εύχεται ολόψυχα χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία του Αγίου Νικολάου.