Ο Εσπερινός του πολιούχου του Πλωμαρίου Αγίου Νικολάου

αναρτήθηκε στις 29 Μαΐ 2012, 11:47 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 29 Μαΐ 2012, 11:48 π.μ.από Lesvos Web ]


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  το Πλωμάρι, τιμά και φέτος την δεύτερη εορτή , την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του πολιούχου και προστάτη του, τον αρωγό και έφορό του, τον Άγιο  Νικόλαο Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας, το θαυματουργό .

Το απόγευμα του Σαββάτου  19 Μαΐου 2012, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό καθεδρικό  Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και  έγινε η άφιξη και υποδοχή εις τον αύλειο χώρο , τα Ιερά και Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου Νικολάου, με την παρουσία δεκάδων πιστών, του Κλήρου της Επαρχίας και της Μυτιλήνης. Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έψαλαν και η χορωδία του μουσικοδιδασκάλου πατρός Ευστρατίου Γιουσμά και η χορωδία του Αγίου Νικολάου υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Αγ.  Νικολάου Δημητρίου Ρούγγου. Ο Άγιος  Νικόλαος υπήρξε πρότυπο αγαθού ποιμένος, ομολογητού Ιεράρχου, ανθρώπου του Θεού και συγχρόνως υπήρξε κήρυκας της μετανοίας, της ομόνοιας και της αγάπης. Ας είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Άγιο Θεό.