Άρθρα‎ > ‎

Ανατροπή στην υπόθεση Βατοπαιδίου

αναρτήθηκε στις 26 Σεπ 2010, 11:18 μ.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου


Ανατροπή από πλευράς δικαιοσύνης υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στο υποτιθέμενο «σκάνδαλο» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, όσον αφορά την τυχόν οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ» δεν υπάρχει καμία ζημία του ελληνικού δημόσιου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, και αυτό προκύπτει από έγγραφα που υπάρχουν στην δικαιοσύνη, αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Να αναφερθεί, ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, διέταξε μια πραγματογνωμοσύνη για την ζημιά του δημοσίου, όμως από την δικογραφία προκύπτει την οποία έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη αλλά και η προανακριτική, αφού υπάρχουν δεκάδες έγγραφα, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μετρήσεις. 

Πολλοί διερωτώνται αν υπάρχει και πως είναι αυτή η ζημία που έπαθε το Ελληνικό Κράτος από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όμως οι ορκωτοί εκτιμητές εδώ και πολύ καιρό είχαν βγάλει το συμπέρασμα για την υποτιθέμενη ζημιά. 

Σύμφωνα με την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το συμπέρασμα είναι, ότι ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο τελικά δεν υπάρχει. 

Αυτό προκύπτει από έγγραφα, προκύπτει από εκτιμήσεις που έχει κάνει το σώμα ορκωτών εκτιμητών, το οποίο σώμα είναι ένας θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας, για αυτές τις υποθέσεις. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο συμπέρασμα έχουν βγάλει και άλλες Κρατικές Υπηρεσίες, και δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα μια αντένδειξη η κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει το αντίθετο από το συμπέρασμα των ορκωτών εκτιμητών, όσον αφορά τις μετρήσεις και την ζημιά του δημοσίου. 

Άρα με απλά λόγια, σύμφωνα με του Ορκωτούς εκτιμητές και ανεξάρτητους οίκους, δεν υπάρχει καμία οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζοντας, την εξέλιξη αυτή της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ανέφεραν ότι «αν τελικά αποδειχθεί πως δεν ζημιώθηκε το Κράτος από το Μοναστήρι, αυτή η ανατροπή της υπόθεσης εκθέτει πάρα πολύ το Πολιτικό σύστημα, διότι τρία χρόνια τώρα ταλανίζει τόσο την ζωή της Εκκλησίας όσο και του λαού». 

Πάντως πολλοί είναι και εκείνοι που κάνουν λόγω για πολιτική απάτη, που στο τέλος θα φανεί ότι ήταν απλά ένα κατασκευασμένο σκάνδαλο.