Άρθρα‎ > ‎

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ:΄΄Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ΄΄

αναρτήθηκε στις 3 Σεπ 2011, 2:53 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

Του Γιώργου Θεοχάρη
΄΄Ολα φτάνουν στον καιρό τους, για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν,ήταν η πρώτη φράση του αγιορείτη γέροντα ερωτηθείς για κάποιο προσωπικό μου θέμα που καθυστερεί.Ο γέροντας  ζεί στα ερημικά κατουνάκια.Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθούμε στο όνομα του.Ζει σε καλύβι μόνος του και προσευχομενος αδιαλλείπτως.΄΄ Συντροφιά μου έχω το θεό και τα δημιουργήματα του΄΄ μου είπε όταν τον ρώτησα για τη ζωή του στην έρημο τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Όποιος έχει υπομονή, έχει ό,τι επιθυμεί. Στον Κύριο ανήκει η κρίσις και η καταδίκη όσων σε αδικούν. Σε σένα η καλωσύνη και η μακροθυμία. Στον Κύριο ανήκει η τιμωρία και η πάταξις του κακού. Σε σένα η ανεξικακία και η υπομονή. Η υπομονή στις δοκιμασίες είναι ένα ασφαλές μέσο για να ενωθούμε με τον Θεό. Όσο ο γογγυσμός, χωρίζει από τον Θεό, τόσο η υπομονή σφυρηλατεί την ενότητα μας μαζί Του.

Αν λοιπόν υπομένης μʼ ευγνωμοσύνη όλες τις δοκιμασίες για χάρι Του, θα σου ανταποδώση την αιώνια μακαριότητα. Μέσω της θλίψεως και της υπομονής εισέρχεσαι στον χώρο της αληθινής γνώσεως και καθαρίζεσαι από το πλήθος των αμαρτιών σου.