Άρθρα‎ > ‎

Γ. Αυτιάς, Γ. Βλάχος και Γ. Ντάσκας καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση στον πρώην Υπουργό Θ. Ρουσόπουλο

αναρτήθηκε στις 22 Ιουν 2011, 1:25 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

Σπίλωσαν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του πρώην υπουργού Θ.Ρουσόπουλου σε σχέση με την δήθεν εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπαιδίου.Τον κατηγόρησαν, με βαρύτατες εκφράσεις, για την πνευματική σχέση που διατηρεί εδώ και δέκα χρόνια με τον ηγούμενο Εφραίμ.Και χθες ήρθε η δικαιοσύνη να κρίνει τα όσα είχαν διαδραματιστεί στα τηλεοπτικά παράθυρα και σε εφημερίδες αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Ρουσόπουλου και τις ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκε απο τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους μέσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε χθες απόφαση που δικαιώνει απολύτως τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο και καταδικάζει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τους δημοσιογράφους Βλάχο, Αυτιά και Ντάσκα για συκοφαντική δυσφήμηση, μετά από αγωγή που είχε καταθέσει ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε δήλωσή του, μετά την έκδοση της απόφασης, ο πρώην υπουργός επισημαίνει:

«Οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Βλάχος και Γιάννης Ντάσκας στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα» είχαν αποδυθεί από το 2008 σε σειρά υβριστικών σχολίων για εμένα. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξουν ότι «πλούτισα μέσα από την πολιτική». Τους κατέθεσα αγωγή. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας (13.05.2010) παρέδωσα στο δικαστήριο αδιάσειστα στοιχεία που αποδείκνυαν την διαφάνεια της οικονομικής μου πορείας, ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός. Σήμερα εξεδόθη η απόφαση με την οποίαν δικαιώνομαι απολύτως και καταδικάζονται οι τρείς δημοσιογράφοι.

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρονται: «Διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόθεση που κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος (Θ. Ρουσόπουλου), με αμφισβήτηση της ηθικής ή κοινωνικής αξίας του προσώπου του ή με ονειδισμό, καταφρόνηση ή περιφρόνηση αυτού και με τρόπο που δεν ήταν αντικειμενικά αναγκαίος για τη δέουσα απόδοση του περιεχομένου της σκέψης εκείνου που φέρεται, ότι ενεργεί από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, ο οποίος, μολονότι γνώριζε την έλλειψη αναγκαιότητας του τρόπου αυτού, παρ’ όλα αυτά τον χρησιμοποίησε για να προσβάλει την τιμή του άλλου». Και συνεχίζει η απόφαση: «Από τα παραπάνω συνεπώς προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί του δεύτερου και τρίτου εναγομένου (Γ. Βλάχου – Γ. Ντάσκα) και η ανοχή σε αυτούς του πρώτου εναγομένου (Γ. Αυτιά) ενέχουν καταφρονητική διάθεση σε βάρος του ενάγοντος (Θ. Ρουσόπουλου) και χρησιμοποιήθηκαν για να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν δε παράνομα την προσωπικότητά του και από την ανωτέρω προσβολή ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη».

Στους υβριστές μου επιδικάστηκε να πληρώσουν το ποσόν των 16.500 ευρώ (15.000 για την δυσφήμισή μου και 1.500 ευρώ για την δικαστική μου δαπάνη). Δεν έχει καμία σημασία το ποσόν. Άλλωστε από τότε που κατέθεσα την αγωγή δήλωσα ότι στόχος μου δεν ήταν η χρηματική αποζημίωση –γι’ αυτό και είπα ότι όποιο ποσό επιδικαστεί θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στόχος μου ήταν η ηθική μου αποκατάσταση δια της καταδίκης των υβριστών μου. Και ο στόχος αυτός επετεύχθη απολύτως.

Η δημοσιογραφική ομάδα του agioritikovima.gr